Stadstuin van 55m² ingericht als een mini eetbare bostuin!

55 vierkante meter grindtegels die je een paar keer per jaar bespuit tegen het onkruid of gewoon er een lekkere mini eetbare bostuin van maken?

Vera Greutink laat in deze korte video van haar YouTube kanaal zien hoe ze haar stadstuin van 55 vierkante meter heeft ingericht als eetbare bostuin met eetbare planten in verschillende lagen.

Een Japanse Wijnbes is goed te gebruiken in een kleine tuin om tegen muren, schuttingen etc. op te laten klimmen.

Ze vertelt over de appel– en pruimenboom als kroonlaag van de tuin.  Daarnaast legt ze uit hoe ze alle muren en schuttingen gebruikt om een grote verscheidenheid aan klimplanten te laten groeien zoals o.a. Japanse wijnbes, mini-kiwi, bramen etc. Ze laat zien hoe ze verschillende soorten bessenstruiken heeft aangeplant die zo een laag onder de fruitbomen vormen en tot slot laat ze zien hoe ze de bodemlaag van de tuin heeft aangeplant met een weelde van voornamelijk meerjarige groenten, kruiden en (eetbare) bloemen.

Vera Greutink laat mensen zien hoe ze een klein stadstuintje kunnen ombouwen tot een prachtig stukje groen met meerdere functies voor de mens en de natuur!

Voor mensen die naast YouTube meer willen weten is er een website – www.tuinsmakelijk.nl – waar mensen een boel aanvullende informatie op kunnen vinden. Ook heeft ze een facebookpagina waar je regelmatig nieuwe updates kunt vinden.

En tot slot heeft Vera Greutink heeft ook een helder en praktisch te gebruiken boek geschreven waar mensen inspiratie uit kunnen halen met dezelfde titel. Tuin Smakelijk!

Als je op één van de bovenstaande links klikt en vervolgens binnen 5 dagen iets via bol besteld (ongeacht wat precies), dan gaat 6% van dat aankoopbedrag naar Permacultuur Nederland. Op die manier kun je met het volgen van je eigen nieuwsgierigheid ons ook direct een beetje ondersteunen. Daarnaast kun je ons uiteraard ook direct ondersteunen via een donatie/vrijwillig abonnement. 😀


Interesse om zelf ook een eetbare bostuin aan te leggen maar je weet niet goed waar te beginnen? Wordt lid van de Voedselbossen facebookgroep met meer dan 34.000 leden en stel daar je vragen! Vele mensen zijn je voorgegaan en delen graag hun ervaringen met je.

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) YouTube kanaal Tuin Smakelijk
-) Website – www.tuinsmakelijk.nl
-) Een voedselbos voor ieder gehucht, dorp en stad!
-) Voedselbossen facebookgroep (34.000 leden)
-) De 7 lagen beplanting van een eetbare bostuin / voedselbos 
-) Voedselboswachters gezocht!

Op het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! Je bent je er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! 

Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, etc. Graag zelfs hoe meer mensen dit weten hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen zich er verder in kunnen verdiepen als ze dat willen.

Spreekt dit idee je aan? Verspreid het dan vooral onder je vrienden, familie, collegas, etc!
Spreekt dit idee je aan? Verspreid het dan vooral onder je vrienden, familie, collegas, etc!