Vrienden van Permacultuur

Permacultuur Nederland wil zo  open en toegankelijk mogelijk zijn met informatie over permacultuur, zodat iedereen met een interesse zich gemakkelijk en kostenloos in permacultuur kan verdiepen.

Vandaar dat we de informatie over permacultuur op deze site en de kennis uit de eetbare planten en paddenstoelen database vrij aanbieden.

Deze strategie lijkt succes te hebben.

-) In 2020 had de site 145,597 unieke bezoekers en een totaal van 486,260 pageviews.
-) In 2019 had de site 109,905 unieke bezoekers en een totaal van 397,071 pageviews.
-) In 2018 had de site 90,505 unieke bezoekers en een totaal van 335,787 pageviews.
-) In 2017 had de site 90,942 unieke bezoekers en een totaal van
315,774 pageviews.
-) In 2016 had de site 96,839 unieke bezoekers en een totaal van 367,090 pageviews.
-) In 2015 had de site 114.182 unieke bezoekers en een totaal van 474.765 pageviews.
-) In 2014 had de stie 91.021 unieke bezoekers en een totaal van 421.876 pageviews.
-) In  2013 waren er 89.103 unieke bezoekers met 454.414 pageviews.

Om deze informatie ook in de toekomst vrij beschikbaar voor iedereen te kunnen houden hebben we een financiële basis nodig.

Vrijwillige bijdrage

logoIedereen die deze website gebruikt en de aangeboden informatie als nuttig ervaart wordt vriendelijk verzocht om een kleine donatie of een vrijwillig abonnement.

Ontvangen geld wordt o.a. gebruikt om de gratis downloadbare cursus up to date te houden en de website inclusief de eetbare planten en paddenstoelen database te onderhouden en uit te breiden.

Een kleine donatie van bijvoorbeeld 1 tot 3 euro, eenmalig of op maandelijkse basis, levert al een waardevolle ondersteuning, zodat deze informatie openbaar, reclamevrij en gratis beschikbaar kan blijven voor eenieder.

Donaties kunnen naar rekening nummer 3719.44.325 ten name van D.P. Beerda te Utrecht. (IBAN: NL70 RABO 0371 9443 25, BIC: RABONL2U) Graag onder vermelding van Permacultuur Nederland. Alvast hartelijk dank en veel permacultuurplezier toegewenst!

Vrienden van Permacultuur

Mensen die permacultuur en de eetbare planten en paddenstoelen database een warm hart toedragen en een systematische en grotere ondersteuning willen geven kunnen lid worden van de – Vrienden van Permacultuur – waarbij ze een bedrag vanaf 25 Euro betalen op eerder genoemde rekening om het voortbestaan van deze site en de database te kunnen verzekeren.

In ruil voor lidmaatschap kunnen mensen desgewenst met naam van zichzelf en/of een organisatie en een website hieronder vermeld worden bij de Vrienden van Permacultuur.

Wilt u of wil je permacultuur ook ondersteunen en lid worden van de – Vrienden van Permacultuur – neem dan contact op via info@permacultuurnederland.org en dan kunnen we de details verder uitleggen.

Vrienden van Permacultuur

2021
-) Klusjesbedrijf De Vergroening
www.facebook.com/klusjesbedrijf.de.vergroening/

2018
-) Shopalike biologische zaden
www.shopalike.nl/tuin/kweken/tuinzaad/biologisch/

2016

-) Het bedrijf Nieuweboer – van Dijk  B.V. geeft lezingen, cursussen en workshops rondom het thema: Wat beweegt mensen? Wat beweegt mensen om groen te telen, wat beweegt mensen om groen te leven. Voor meer informatie:
www.nieuweboer-vandijk.org

-) Into the Cycle is een jonge onderneming die zich richt op het kweken van je eigen voedsel vanaf je balkon, tuin of vensterbank. Wij richten ons onder andere op biologische zaden, kruiden en thee. Daarnaast hebben we ook nog de origami bloempot gemaakt van duurzaam steenpapier met een watersysteem dat zichzelf regelt.
www.intothecycle.com/nl/

2015
-) Vreeken`s Zaden; Specialist in zaden en vergeten groenten & fruit
www.vreeken.nl
-) Gogreenbuddy werkt aan een betere wereld
www.gogreenbuddy.com
-) Biologisch dynamische zaden
www.bolster.nl
-) Eetbare paddenstoelen op hout
www.GroeneTakken.nl
-) Lokaal, vers en gezond voedsel voor iedereen
www.EetbaarNederland.nl
-) Douwe Beerda – www.achterdesamenleving.nlwww.mensenrechten.org & www.esperanto-jongeren.nl


2014
-) Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (afdeling Gent)
www.velt.be
-) Omslag – Werkplaats voor duurzame ontwikkeling
www.omslag.nl
-) Eetbare paddenstoelen op hout
www.GroeneTakken.nl
-) 8 plagen nuts – specialist in notenbomen
www.achtplagennuts.nl
-) Biologisch dynamische zaden
www.bolster.nl
-) De groene prins – eetbare bamboe kwekerij
www.degroeneprins.nl
-) Vreeken`s Zaden; Specialist in zaden en vergeten groenten & fruit
www.vreeken.nl
-) Lokaal, vers en gezond voedsel voor iedereen
www.EetbaarNederland.nl
-) Douwe Beerda – www.achterdesamenleving.nlwww.mensenrechten.org & www.esperanto-jongeren.nl

2013
-) Fruittuin – Fruittuin.com
-) Raymond Manuel
-) Eetbare paddenstoelen op hout – Groenetakken.nl
-) Biologische en biologisch-dynamische zaden – Bolster.nl
-) Stichting de Ulebelt – Ulebelt.nl
-) Mw A M Kuijpers
-) Douwe Beerda – EetbaarNederland.nl

3 gedachten over “Vrienden van Permacultuur”

  1. Toen ik een stuk cultuurgrond midden tussen de landbouwgronden kocht (als vrije tijdsbesteding) kwam ik via IVN in contact met voormalige landbouwers/boeren die vooral willen genieten van hun grond waarop ze tientallen jaren gewerkt hebben om hun inkomen te behouden volgens de tradities van het boerenlandleven.
    Nu geven ze terug aan de schepping door goed beheer en zetten zich in voor toerisme en verenigingsleven. Het olde ambacht wordt in de Achterhoek verbonden met geZONde streekproducten voor zowel de toeristen als de eigen mensen. Heerlijk om middels FB jong en oud te verbinden.

  2. Beste mensen,
    Hierbij wil ik graag aandacht vragen voor Op Goede Grond.
    Het zou fijn zijn als jullie onze website zouden willen plaatsen zodat er nog meer mensen de weg weten te vinden naar een kwekerij waar zij hun fruitbomen en struiken kunnen bekomen.

    Op Goede Grond,
    Een kwekerij in oude fruitrassen op basis van de principes van permacultuur.
    Zo’n tien jaar geleden begonnen wij met meer enthousiasme dan kennis VOF Op Goede Grond. Door veel te lezen, en met de hulp van ervaren fruitboomkwekers, zoals Jan Woltema van de noordelijke pomologische vereniging, werden wij door schade en schande een beetje wijzer. We leerden enten en kregen ons eerste enthout van mensen die enthousiast waren over ons initiatief: Het verspreiden van bijna vergeten maar wel geliefde oude fruitrassen.
    De bomen die wij aanbieden zijn biologisch gekweekt en hebben een heel eigen karakter. Door hun eigen groeikracht hebben zij zich gevormd. Hierbij waren ze overgeleverd aan verveelde hazen, hongerige herten, rupsen en heel veel vogels. Het kan voorkomen dat twee bomen, gekweekt op de zelfde soort onderstam uit het zelfde ras, een totaal andere vorm hebben. Wij zijn er zelf ook verbaasd over.
    Inmiddels zijn wij helemaal overgestapt op een wijze van kweken die ons goed past. Wij gebruiken hiervoor de principes van de permacultuur, waardoor de kwekerij er uit ziet als één groot voedselbos waarbij groenten, groot en kleinfruit en een enorme diversiteit aan dieren een plek hebben gekregen op ons terrein. De bomen en fruitstruiken verkopen wij van oktober tot half april uit de volle grond. De groenten en het fruit wat het bos ons geeft gebruiken wij de rest van het jaar, onder andere om de jongeren die bij ons hun werkweek doorbrengen bewust te voeden.
    Naast hoogstam bomen kweken wij ook rassen als struik . Deze zijn al snel vruchtdragend. We kweken ook kleine bomen die je in een pot op een klein balkonnetje zou kunnen houden.
    Inmiddels kunnen wij ook advies geven over een fruitras wat het bij u in de tuin, of op het terras goed zal doen. Van bijna alle rassen die wij kweken hebben we de herkomst achterhaald en kunnen wij vertellen hoe de appel of de peer smaakt, en waar hij voor gebruikt kan worden. De meeste oude rassen zijn zeer goed bestand tegen ziektes en vragen geen verzorging met chemische middelen. Ze zijn dus heel goed te gebruiken voor biologische teelt en vormen een hele mooie aanvulling in een permacultuur tuin.

    Met vriendelijke groet,
    Monique Groot

  3. Een goedemiddag allemaal,

    Ik heb een ingewikkelde vraag… we hebben een bestaande tuin met een wild bos en een wild bloemenperk en een boomgaard en een moestuin.. dus veel land… ik wil van dat land een een permaculteer of voedselbos van maken… wij hebben die tuin in Sleeuwijk en heb eigenlijk onmiddellijk hulp nodig om me te helpen met hoe

    Ik ben imme kersting en ik werk in de tuin van mijn ouders en die willen een voedselbos hebben waar zij uit kunnen eten en vogels en de andere dieren… het gebied ligt aan de robijnskill dat is een afwater gebeuren naar de merwede met een gemaal er tussen in… ik ben te bereiken op 0620273644

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.