Online permacultuur cursus

Welkom bij deze online permacultuur cursus. Dit is/wordt een geupdate versie van de gratis downloadbare permacultuurcursus in PDF formaat.  Het voordeel van een online cursus is dat het gemakkelijker is om filmmateriaal op te nemen en om door te linken naar goede externe informatie. De cursus is momenteel nog volop in aanbouw.

logoEr zijn twee manieren om deze cursus te doorlopen. De eerste manier is simpelweg de cursus zelfstandig online te doorlopen. Mensen kunnen op die manier kennis maken met de belangrijkste ontwerpprincipes van permacultuur en kunnen daarna zelf aan de gang met permacultuur. Aan het doorlopen van de cursus op deze manier zijn geen kosten verbonden.

Daarnaast is dezelfde cursus beschikbaar met online begeleiding, er is dan ruimte om vragen aan ons te stellen, we geven online ondersteuning en feedback op verschillende stadia in het ontwerpproces. Op deze manier kunnen mensen het optimale uit deze cursus halen en hebben ze aan het einde van de rit een volwaardig permacultuur ontwerp wat uitgevoerd kan worden.

Bij succesvolle deelname en uitvoering van de verschillende ontwerp en andere opdrachten ontvangen mensen vervolgens een bewijs van deelname en succesvolle afsluiting van deze cursus. Voor meer informatie over de kosten en verdere details van de online begeleide cursus, neem contact op via info@permacultuurnederland.org

Voor het begin van deze online cursus ga naar:
Permacultuur, ontwerpen met de natuur

permaculturecoverMollison

2 gedachten over “Online permacultuur cursus”

  1. Ik heb 2-jaar praktisch niets gedaan aan het laten opgroeien en verwilderen van de tuin. Geweldig wat er dan ontstaat. Mijn visie is dan ook “onkruid bestaat niet”.
    In 2-jaar o.a. vlinders, bijen, libellen, salamanders en toename vogels, katten van de buren.
    Maar graag zou ik willen vernemen hoe ik paden aanleg.
    Je moet tenslotte wel behoorlijk bij planten kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.