Een gezond leven begint bij jezelf

Een gezonder en beter leven begint bij de voeding die je eet.

9200000000032974Twee tips die kunnen helpen bij het beter begrijpen van voeding en het effect ervan op het lichaam zijn het boek: De Voedselzandloper, en de film: Hungry for Change.

Als eerste het boek: De Voedselzandloper. Dit boek is geschreven door de jonge arts Kris Verburgh. Hij vond het vreemd dat hij als dokter zo weinig leerde over het belang van voeding op de gezondheid van zijn patiënten.

Hij ging op onderzoek uit, en loste dit gebrek aan informatie op door een prachtig boek te schrijven over hoe voeding een impact op onze gezondheid heeft en hoe je zelf langer en beter kunt leven door gezonder te eten.  Het boek is al meer dan 300.000 maal verkocht dus mochten mensen het nog niet gelezen hebben, koop het, vraag eens rond bij je vrienden en familie of het je het kunt lenen of breng een bezoekje aan je lokale bibliotheek.

In De voedselzandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. De voedselzandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper is niet alleen een boek dat vele diëten en voedingsmythes doorprikt, het is een nieuw model dat een alternatief biedt voor de verouderde schijf van vijf en de voedseldriehoek. Het laat zien wat gezonde voeding is, maar vooral ook hoe we ongezonde voeding kunnen vervangen door gezonde alternatieven. Het boek legt tevens uit hoe we het verouderingsproces kunnen afremmen. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien leidt tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking!

-Bron: Bol.com

Daarnaast is de film Hungry for Change ook een fijne bron van informatie grotendeels over hetzelfde onderwerp. Er wordt uitgebreid ingegaan op welke verschillende soorten voedsel welke effecten hebben op het lichaam. Hieronder zijn de eerste 20 minuten gratis te bekijken.

HUNGRY FOR CHANGE exposes shocking secrets the diet, weight loss and food industries don’t want you to know about deceptive strategies designed to keep you coming back for more.

De gehele film is te koop via hun website: hungryforchange.tv en/of te downloaden via torrentz.

Zowel het boek als de film laten zien dat onze gezondheid enorm beïnvloed wordt door wat wij ons lichaam aanbieden via het voedsel wat wij eten. Ook laat het zien dat de voeding die we kiezen iets is waar wij de volledige controle over hebben, en dat onze keuzes daarin grote gevolgen hebben voor zowel de lengte als de kwaliteit van ons leven.

Aanverwante informatie en artikelen: 
-) Website – De Voedselzandloper
-) Overzicht de Voedselzandloper
-) Website – Krisverburgh.com
-) Website – Hungry for Change
-) 10 step action plan for better health
-) Wat gebeurt er als u overstapt op biologisch geteelde voeding?
-) De 7 lagen van een eetbare bostuin
-) De gemakkelijke (permacultuur) moestuin

voedselzandloper

2 gedachten over “Een gezond leven begint bij jezelf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.