Urtespiralen

Permakultur kan settes ut i livet på mange ulike måter. Urtespiralen er en praktisk og kompakt løsning for å dyrke mange urter sammen.

På grunn av formen har en urtespiral plass til urter som trenger mye sol og varme, men også urter som liker litt mer skygge og fuktighet. Det er ideelt å plassere en urtespiral i nærheten av kjøkkenet, slik at det er lett å få tak i friske urter til matlagingen.

Videoen nedenfor viser hvordan du bygger en urtespiral i praksis.

Du kan plante forskjellige vanlige urter i urtespiralen, som gressløk, løpstikke, oregano, persille, rosmarin, timian osv. avhengig av hvor stor urtespiral du lager.

Du kan også dyrke planter som egner seg godt til å lage te, som eplemynte, Marokkansk mynte, peppermynte, salvie, sitronmelisse, osv.

1540546_820539407996209_356342368333161978_o

Det er nyttig å beskjære plantene i urtespiralen etter behov, og ofte kan de beskjærte delene tørkes til tørkede urter. Tørkede teplanter kan også brukes til å lage te senere. Med en urtespiral kan du altså dyrke en lang rekke nytteplanter med ulike sol-, varme- og fuktighetskrav sammen på relativt liten plass. Smart, sunt og velsmakende!

På internett har leserne makten. De bestemmer hvilken informasjon som går verden rundt! Du er kanskje ikke klar over det, men hvis hver leser sender en lenke til 3 interesserte personer, tar det bare 21 skritt å nå ut til 10 460 353 203 personer! Vil du at det skal skje? Bruk makten din!

Liker du denne ideen? Da er det bare å spre den videre til venner, familie, kolleger osv.
Liker du denne ideen? Da er det bare å spre den videre til venner, familie, kolleger osv.