Contact & Netwerk

Contact

Heb je een vraag over permacultuur, tuinieren, etc.?
Wordt lid van de facebookgroep over Permacultuur en stel daar je vraag. De duizenden mensen  daar aanwezig weten vaak meer dan wij als redactie bij Permacultuur Nederland, en van je vraag kunnen anderen daar ook direct leren, bekijk de groep op:
facebook.com/groups/permacultuur.

Specifieke vragen over, suggesties voor of aanvullingen op deze website? Stuur een mail naar:
info@permacultuurnederland.org
t.a.v. Douwe Beerda

permacultuur-site-plaatjePermacultuur Netwerk

Binnen permacultuur zijn kennis en samenwerking belangrijke hulpbronnen en deze hulpbronnen nemen toe naarmate mensen er meer gebruik van maken. Vandaar dat onderlinge communicatie en contacten tussen mensen met interesse in deze materie van groot belang is. Hieronder een overzicht van mogelijkheden om met andere permacultuur geïnteresseerden in contact te komen.

Permacultuur Facebook groep
(momenteel over de 21.000 leden):
facebook.com/groups/permacultuur
Geïnteresseerden in permacultuur wisselen tips uit, stellen vragen aan elkaar, plaatsen verzoeken tot lokale samenwerking etc. De snelheid en het gemak vann uitwisseling bij een facebookgroep zijn ongekend maar de informatieopslag functie is aanzienlijk minder dan bij de andere twee platformen. Lid worden kan met een druk op de knop, lid af worden ook.

Permacultuur netwerkforum:
permacultuurnetwerk.eu/forum
Een Nederlandstalig forum waar mensen over allerlei zaken van permacultuur kunnen discussiëren en tips kunnen uitwisselen. Van slakkenbestrijding tot het ontvangen van feedback op permacultuurontwerpen.
Het grootste Engelstalige permacultuurforum is te vinden op:
www.permies.com

Overzicht van permacultuuractiviteiten:
aktieagenda.nl/bin/select?q=permacult
In deze aktieagenda kunnen mensen hun eigen aktiviteiten met permacultuur aankondigen en kun je een uitgebreid overzicht vinden van waar cursussen, workshops, informatiedagen etc. worden gegeven. Dus wil je van informatie via het internet naar de praktijk dan is de aktie agenda een ideaal middel om erachter te komen hoe en waar andere permacultuur geïnteresseerden te ontmoeten.

Permacultuur in NederlandProjecten in Nederland en wereldwijd
Naast dat permacultuur optimaal gebruik probeert te maken van de huidige mogelijkheden van het internet om contact te maken tussen geïnteresseerden is het daarnaast ook handig om concrete permacultuur projecten te bekijken en van elkaar in de praktijk te leren. Inmiddels zijn er rond de 100 permacultuur projecten die zich geregistreerd hebben in NL en omgeving, een overzicht  is te vinden op: permacultuurnederland.org/map.php

Go Green maakte ook een mooi overzicht van projecten in Nederland en verder: gogreenbuddy.com/projecten

En onze Zuiderburen hebben een kaart waar veel Belgische projecten op staan.

Als je zelf aan de gang wilt maar niet goed weet hoe te beginnen dan is het handig om eens een kijkje te nemen op een project in de buurt en de eigenaar daarvan wat vragen te stellen. De ervaring leert dat mensen graag vertellen over hoe ze hun eigen permacultuurtuin hebben ontworpen, wat de ideeën erachter zijn en hoe de tuin zich verder moet gaan ontwikkelen.

Een lijst met wereldwijde permacultuur projecten is te vinden op de website van het Permaculture Research Institute in Australië
Ook verschillende Nederlanders hebben hier hun project al aangemeld. Vind die projecten op: permacultureglobal.com/projects.

Gratis praktijkervaring met permacultuur opdoen
Via Workaway (www.workaway.info), WWOOF (www.wwoof.net) HelpX (www.HelpX.net) kun je op vele projecten praktisch aan het werk binnen Nederland, Europa en zelfs de hele wereld.

Het is een leuke ervaring om als persoon zo op een aantal boerderijen te kijken en tegelijk de mensen waar je werkt goed te leren kennen. Je kunt een zeer leuke, nuttige en goedkope vakantie hebben via dit soort mogelijkheden. Van de andere kant heb je als gastadres ook het voordeel dat je enthousiaste reislustige mensen hebt die je een tijdje komen helpen met je bedrijf / boerderij / permacultuurtuin / project. Nuttig en gezellig, zo komt de vakantie naar je toe.

Ideaal dus om zelf gratis praktische ervaring met permacultuur op te doen of als je zelf een locatie hebt om mensen over permacultuur te leren.

2 gedachten over “Contact & Netwerk”

Reacties zijn gesloten.