Permacultuur Nederland

Er is inmiddels een nieuwere versie van deze website. 
Deze is te bekijken op: 
www.permacultuurnederland.org/wp/

Flattr this
Contact
Vragen, leuke tips of constructieve suggesties?

Stuur een mail naar info@permacultuurnederland.org.

Discussiegroep en fora over permacultuur
Wil je meer weten over permacultuur en de activiteiten in Nederland meld je dan aan voor de permacultuur googlegroep. Deze groep heeft als doelstelling informatie tussen actievelingen en geïnteresseerden in permacultuur uit te wisselen. Op deze manier kan iedereen die een initiatief neemt op het gebied van permacultuur snel en gemakkelijk andere geïnteresseerden bereiken. Daarnaast kun je putten uit een kennisbron van meer dan 340 leden. De leden variëren van permacultuurdocenten, tot fruitkwekers tot mensen die permacultuur net hebben leren kennen. Kortom al je vragen over permacultuur kunnen hier hoogstwaarschijnlijk beantwoord worden :-). Kijk op http://groups.google.com/group/permacultuur of meld je hieronder aan. 
 
Google Discussiegroepen Aanmelden bij permacultuur
E-mailadres:


Archieven doorbladeren op groups.google.com

Verder kun je ook terecht op het Nederlandstalige forum voor vele permacultuurzaken of als je internationaal over permacultuur wil discusiëren kun op het Engelstalige forum terecht.
 
Permacultuurprojecten in Nederland & projecten wereldwijd
Mocht je eens een permacultuurtuin willen bekijken om inspiratie op te doen of wil je gewoon eens praten met iemand die permacultuur al een tijdje toepast in zijn of haar eigen tuin? Dan kun je op de kaart van permacultuur projecten kijken of er iemand bij jou in de buurt bezig is met permacultuur.
Heb je zelf een leuk project waar je een beginnend iemand best eens wat over uit wilt leggen, meld dan je project aan op dezelfde kaart. Dit kan door naar de kaart van permacultuur te gaan en rechtsboven op de knop project toevoegen te klikken. Mocht je er niet uit komen neem dan even contact op dan helpen we graag mee om je project op een mooie manier op de kaart te zetten!
Voor een overzicht van wereldwijde permacultuurprojecten kun je terecht op het overzicht van internationale permacultuurprojecten. Ook kun je hier je eigen project aanmelden. 

Aktie Agenda voor permacultuur bij u in de buurt
Verder is er ook een aktie-agenda waar alle permacultuuractiviteiten in Nederland en omgeving op te vinden zijn. Ook kun je hier een eigen activiteit aankondigen. Dus als je wilt weten waar binnenkorten cursussen over permacultuur worden gegeven of waar een plantruildag te vinden is, ga dan naar de aktie-agenda.

WorldWide Opportunities on Organic Farms (WWOOF) en HelpX
Via WWOOF kun je op vele duurzame projecten aan het werk binnen Nederland, Europa of waar je eigenlijk maar wilt. Het idee is dat je een aantal uren meewerkt op een boerderij en daarvoor krijg je gratis kost en inwoning. Het is een superleuke ervaring om als persoon zo op een aantal boerderijen te kijken en tegelijk de mensen waar je werkt goed te leren kennen. Je kunt een zeer leuke, nuttige en goedkope vakantie hebben met WWOOF. Van de andere kant heb je als gastadres ook het voordeel dat je enthousiaste reislustige mensen hebt die je een tijdje komen helpen met je bedrijf / boerderij / permacultuurtuin / project. Nuttig en gezellig, zo komt de vakantie naar je toe. Op de volgende site kun je meer over WWOOF te weten komen: http://www.wwoof.org/
HelpX is een ander netwerk wat min of meer op dezelfde manier werkt. Meer informatie hierover vind je op: http://www.helpx.net/
Permacultuur.hyves.nl en Permacultuur facebook groep
De permacultuur hyves is te vinden op permacultuur.hyves.nl.
Daarnaast kun je ook lid worden van de facebook groep over permacultuur.Privacy