Permacultuur Nederland

Er is inmiddels een nieuwere versie van deze website. 
Deze is te bekijken op: 
www.permacultuurnederland.org/wp/

Flattr this

 De cursussen zijn in PDF formaat te downloaden.
PDF documenten kunnen worden bekeken met o.a. adobe & foxit


Permacultuur, ontwerpen met de natuur
Deze permacultuurcursus legt in 6 korte hoofdstukken de belangrijkste permacultuurprincipes helder en duidelijk uit. Hiermee vormt het een degelijke basis voor iedereen die wil weten wat permacultuur is, hoe het werkt en hoe je het in de praktijk kunt toepassen. Per hoofdstuk ontwerp je stap voor stap je eigen permacultuurontwerp zodat je de theorie direct in de praktijk kunt brengen.
 
>>Download de nieuwste versie "Permacultuur, ontwerpen met de natuur"<<

Hieronder is de cursus als Scribt versie te bekijken. 
Het laden kan soms even een tijdje duren.

Vrij downloadbare cursus: Permacultuur, ontwerpen met de natuur. versie 7.5


Ontvang de cursus op papier
Als je de cursus "Permacultuur, ontwerpen met de natuur" op papier wilt ontvangen, dan kan dit tegen de print- en verzendkosten. Ga hiervoor naar de website van omslag: www.omslag.nl


Permacultuur in de huizenbouw
Dit document laat zien wat er allemaal mogelijk is als je de permacultuurprincipes loslaat op de huizenbouw. Het geeft informatie over hoe we van energieverbruikende huizen kunnen overstappen naar energieproducerende huizen. Het bevat informatie voor "standaard" woningen, een stap verder over het toepassen van natuurlijke materialen in de huizenbouw en als laatste stap de volledige integratie van huizen in hun natuurlijke omgeving.

>>Download de nieuwste versie "Permacultuur in de huizenbouw"
<<


Presentaties over Permacultuur
Er zijn telkens meer mensen die hun kennis over permacultuur willen delen met anderen. Hierbij een aantal  presentaties over permacultuur die beschikbaar zijn gesteld voor anderen. Voel je vrij om ze als kapstok voor je eigen presentatie te gebruiken en de presenatie naar eigen inzicht aan te passen. Verzoek om wel graag de link naar deze website erin te houden als mensen meer over permacultuur willen weten. 
 
Een powerpoint presentatie van Douwe Beerda over permacultuur van 30 tot 45 minuten.
-) Nederlandstalige powerpoint versie  - Scribt versie 
-) Engelstalige powerpoint versie - Scribt versie -  Een Engelstalige videopresentatie (youtube filmpjes hier) die gebruik maakt van deze powerpoint over permacultuur bij een soort TEDx evenement in Brussel is te bekijken voor eventuele inspiratie. 

En een tweetal Prezi permacultuur presentaties van Irene Verbeek. 
-) Prezi Presentatie over Permacultuur van ongeveer een uurtje incl. vragen
-) Prezi Presentatie Permacultuur van een dagdeel 
 

Planten en Paddenstoelen Database, in digitale boekvorm
Het is vanaf 29 oktober 2009 mogelijk om je eigen digitale boek te maken van de Eetbare Planten en Paddenstoelen Database. Handig om achter de hand te hebben als je een keer geen internet tot de beschikking hebt. Het boek wordt gemaakt zodra je op de link klikt met de gegevens die op dat moment in de database te vinden zijn. Vergeet dus niet zo nu en dan een update te downloaden.
 
Voor een html versie van het boek:
>>http://www.permacultuurnederland.org/boek.php<<
Voor een doc versie van het boek:
>>http://www.permacultuurnederland.org/doc.php<<

Meer weten?
Kijk eens op de site bij het kopje voorbeelden & inspiratie. Hier kun je verdere informatie vinden over permacultuur en daarnaast kun je er veel voorbeelden, filmpjes, achtergrondinformatie en oefeningen vinden. Ook het forum is een bezoek waard. Er is inmiddels van alles te vinden variërend van de laatste trends op zonnepaneelgebied tot het bouwen van je eigen huis van stro. Van hoe je slakken bestrijdt tot hoe je met behulp van de trias energetica je energieverbruik zo ver mogelijk kunt terugdringen en zo het milieu en je portemonnee kunt sparen en nog veel meer. Als laatste kun je bij films, boeken, etc. ook een grote verscheidenheid aan externe informatie vinden. 


Privacy