Online permacultuur cursus

Download gratis de nieuwste versie van de cursus:
Permacultuur, ontwerpen met de natuur.

De cursus kan ook op papier gekocht worden bij www.omslag.nl voor 4,50 plus verzendkosten. Klik op hun link om door te gaan naar hun winkel.

Deze cursus is in samenwerking met de communicatie en educatieafdeling van de Rijksuniversiteit van Groningen (RUG) ontwikkeld. De cursus gaat grondig in op de werking van permacultuur en legt de ecologische principes waarop het gebaseerd is helder uit. In de lessen leert men naast de theoretische kennis hoe men een eigen permacultuursysteem ontwerpt.

De cursus is te downloaden als PDF (Portable Document Format) bestand, zodat de cursus op elke computer gedownload kan worden. Voor de nieuwste versie van acrobat reader (het programma om PDF bestanden te openen) kijk op de volgende website. www.adobe.com

Hier is het laatste hoofdstuk wat in Maart 2006 is bijgevoegd alleen te downloaden. Hoofdstuk 6

Een wetenschappelijk artikel waarnaar verwezen wordt in de lessenserie: download hier

Hier kunt u de cursus downloaden die gemaakt is voor scholieren. De lessenserie bestaat uit 6 verschillende onderdelen:

1)De lessenserie zelf, bestaande uit 5 lessen en een korte introductie: download hier

2)Een docentenhandleiding met antwoorden en de ISBN nummers en prijzen van twee zeer aan te raden permacultuurboeken: download hier

3)Een leerlingenhandleiding: download hier

4)Een voorbeeldontwerp: download hier deel 1 en download hier deel 2

5)Een woordenlijst met definities van de vetgedrukte permacultuurbegrippen: download hier (zal zo snel mogelijk ook pdf bestand worden)

6)Een wetenschappelijk artikel waarnaar verwezen wordt in de lessenserie: download hier


Opbouwende kritiek op de lessenserie is zeer welkom zodat ik er een (nog) beter produkt van kan maken, het is de bedoeling dat het onderwerp zo duidelijk en compleet mogelijk wordt overgebracht. Als de cursus goed bevalt mag u het gerust aan familie, vrienden en kennisen doorgeven, zo kunt u met meerdere mensen leuke tuinen aanleggen.

Voorbeeldontwerpen